Ούτε μία ούτε δύο ούτε τρεις αλλά 43 εξαιρετικές συνταγές από την Εύβοια και τη Σκύρο περιμένουν να τις γνωρίσετε στη νέα σελίδα που έχει δημιουργήσει η Αγροδιατροφική Σύμπραξη της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας. Συνταγές από … τόπους ευλογημένους που συνδυάζουν αρμονικά τη στεριά με τη θάλασσα. Συνταγές που συνθέτουν ένα διαχρονικό ταξίδι στον κόσμο των γεύσεων, των χρωμάτων και των αρωμάτων.
Όλες οι συνταγές είναι με προϊόντα τοπικά , παραδοσιακά, γνώριμα και μη στο ευρύ κοινό. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται ορισμένα όπως τα σύκα Ταξιάρχη, τα σύκα Κύμης, οι ελιές από τις Ροβιές, το μέλι Κισσούρι των οποίων η Ονομασία Προέλευσης προστατεύεται από την Ε.Ε. Αλλά και πολλά ακόμη προϊόντα που με τη φαντασία και την τέχνη των κατοίκων της Εύβοιας δημιουργούν πιάτα διαχρονικά που αποτελούν πόλους έλξης για χιλιάδες επισκέπτες της περιοχής. Νοστιμιές που μας κρατούν συντροφιά στις καθημερινές μας στιγμές, σε στιγμές γιορτινές αλλά και σε στιγμές χαλάρωσης.
Γνωρίστε όλες τις συνταγές στη σελίδα Taste Central Greece. Και αν αυτές δεν σας είναι αρκετές σας προτρέπουμε να αναζητήσετε τον Γαστρονομικό Χάρτη Εύβοιας και Σκύρου. Μια έκδοση του Επιμελητήριου Εύβοιας με 100 αυθεντικές συνταγές που θα σας ταξιδέψουν σε κάθε γωνιά της Εύβοιας
Η Αγροδιατροφική Σύμπραξη Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας (ΑΣΣΕ) είναι μια αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία η οποία ιδρύθηκε με πρωτοβουλία της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας με βασικό σκοπό την ανάδειξη του αγροδιατροφικού κλάδου της Στερεάς Ελλάδας καθώς και την τεκμηρίωση και προώθηση, των τοπικά παραγόμενων προϊόντων. Μεταξύ των μελών της συγκαταλέγονται δήμοι από τις πέντε περιφερειακές ενότητες της Στερεάς Ελλάδας, εμποροβιοτεχνικά επιμελητήρια, αγροτικοί συνεταιρισμοί, συλλογικά επαγγελματικά όργανα και ιδιωτικές επιχειρήσεις.
Η φωτογραφία είναι από τη συνταγή Παραδοσιακά αμυγδαλωτά Σκύρου